Najpierw przygotować różowe ciasto: jajka, masło i cukier ubić, następnie dodać pozostałe składniki, a na końcu barwnik spożywczy. Wlać do natłuszczonej keksówki i piec w temperaturze 170°C przez 55 minut. Całkowicie ostudzić.
Do ciasta czekoladowego również ubić jajka, masło i cukier na puszystą masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać krem orzechowo-nugatowy i wmieszać do masy jajecznej. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Różowe ciasto pokroić w plastry o grubości 2 cm i wyciąć z nich serca. Do keksówki wlać trochę ciasta czekoladowego, ułożyć serca (czubkiem w dół) w rzędzie, a następnie zalać resztą ciasta czekoladowego. Piec przez 1 godzinę w temperaturze 170°C.
Krem malinowy Swiss Buttercream
Składniki:
100 g malin
100 g cukru
2 białka jaj (rozmiar M)
175 g masła
Maliny zmiksować i przetrzeć przez sito.
Białka i cukier ubić w misce nad kąpielą wodną, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i ubijać 7–10 minut, aż powstaną sztywne piki.
Stopniowo dodawać miękkie masło, a następnie puree malinowe.
Przełożyć krem do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdkową Günthart BackDecor i wyciskać falistym ruchem na wierzch ciasta. Udekorować produktami Günthart BackDecor.