W małym garażu w miejscowości Niederhasli, położonej w Szwajcarii, Ernst Günthart rozpoczyna swoją działalność. To właśnie tam, z pasji do słodyczy i kreatywności, narodziła się firma, która z czasem przekształciła się w międzynarodowe przedsiębiorstwo znane z dekoracji cukierniczych i wyrobów marcepanowych.
1956
Przeprowadzka do Hohentengen nad Renem
Opracowanie nowej metody nanoszenia wzorów na czekoladę
1963
Budowa nowej hali produkcyjnej i administracji
Opracowanie nowej metody nanoszenia wzorów na czekoladę
1973
Peter Günthart: Dołącza do firmy rodzinnej
Kształtuje stronę techniczną i przejmuje odpowiedzialność za sprzedaż
1978
Stefan Günthart dołącza do firmy
Obejmuje stanowisko designera
1978
Rozszerzenie asortymentu
Rozpoczęcie produkcji artykułów upominkowych.
1980
Pierwszy zakład produkcyjny w Azji
1981
Rozbudowa głównej siedziby w Hohentengen nad Renem Górnym
Powstaje duży kompleks z imponującymi budynkami biurowymi, magazynowymi i produkcyjnymi.
1986
Założenie zakładu produkcyjnego w Nong Khae (Tajlandia)
Nowa lokalizacja umożliwia zwiększenie mocy produkcyjnych oraz usprawnienie dystrybucji na rynki wschodnie.
2016
Patrick Günthart dołacza do firmy
Odpowiada za kierownictwo i dział wewnętrzny
2022
Budowa zakładu produkcyjnego w Złotoryi (Polska)
2023
Prace remontowe
W siedzibie prowadzone są prace remontowe, a także powstaje nowe centrum konferencyjne.
Log in
By continuing, you accept the Website Regulations , Regulations for the sale of alcoholic beverages and the Polityka prywatności