Żółtą masę cukrową rozwałkuj, za pomocą końcówek do szpryc wytnij krążki, połowę krążków przedziuraw na środku, tak aby powstały obręcze. Każdy z uzyskanych elementów ozdób złotym brokatem spożywczym.
2️⃣ Przygotuj środek bombki
Dokładnie pokrusz biszkopt, dodaj masło (65g), cukier puder (80g) oraz Serek śmietankowy (150g). Połącz wszystko i uformuj kulki.
3️⃣ Pokoloruj bombki na trzy kolory
Do osobnych miseczek wyciśnij 3 kolorowe barwniki spożywcze, każdy z nich połącz ze złotym brokatem spożywczym i odrobiną soku z cytryny, następnie posmaruj każda z kulek aby utworzyć różnokolorowe bombki.
4️⃣ Połącz zaczep
Korzystając z jadalnego kleju połącz krążki z obręczami, tak aby tworzyły zaczep.
5️⃣ Udekoruj bombkę i połącz z zaczepem
W dalszym ciągu używaj jadalnego kleju, doklej ozdobę w formie złotej gwiazdki i połącz bombkę z zaczepem.
6️⃣ Odstaw do stwardnienia
Pozwól dekoracjom zastygnąć – i gotowe! Twoje małe słodkie bombki są gotowe do podania❄️💛