Słodkie bombki

❄️ Słodkie Bożonarodzeniowe bombki ❄️

Święta w mieniących się barwach, z dużą porcją słodyczy.

 

 


Składniki – czego potrzebujesz


 

Krok po kroku – jak zrobić słodkie bombki

1️⃣ Przygotuj zaczep bombki

Żółtą masę cukrową rozwałkuj, za pomocą końcówek do szpryc wytnij krążki, połowę krążków przedziuraw na środku, tak aby powstały obręcze.  Każdy z uzyskanych elementów ozdób złotym brokatem spożywczym.

     

2️⃣ Przygotuj środek bombki

Dokładnie pokrusz biszkopt, dodaj masło (65g), cukier puder (80g) oraz Serek śmietankowy (150g). Połącz wszystko i uformuj kulki.

 

3️⃣ Pokoloruj bombki na trzy kolory

Do osobnych miseczek wyciśnij 3 kolorowe barwniki spożywcze, każdy z nich połącz ze złotym brokatem spożywczym i odrobiną soku z cytryny, następnie posmaruj każda z kulek aby utworzyć różnokolorowe bombki.

 

4️⃣ Połącz zaczep

Korzystając z jadalnego kleju połącz krążki z obręczami, tak aby tworzyły zaczep.

 

5️⃣ Udekoruj bombkę i połącz z zaczepem

W dalszym ciągu używaj jadalnego kleju, doklej ozdobę w formie złotej gwiazdki i połącz bombkę z zaczepem.

6️⃣ Odstaw do stwardnienia

Pozwól dekoracjom zastygnąć – i gotowe! Twoje małe słodkie bombki są gotowe do podania❄️💛