Czarna Masa Cukrowa, 250 g I Gotowa do użycia I Bez oleju palmowego
Czarna masa cukrowa idealnie nadaje się do pokrywania tortów, w tym również tortów z kremem maślanym.
Doskonale sprawdza się także do modelowania i tworzenia dekoracyjnych figurek, napisów oraz innych ozdób cukierniczych.
Opis
Czarna masa cukrowa idealnie nadaje się do pokrywania tortów, w tym również tortów z kremem maślanym.
Doskonale sprawdza się także do modelowania i tworzenia dekoracyjnych figurek, napisów oraz innych ozdób cukierniczych.
Można jej używać do kreatywnego dekorowania ciast, deserów, babeczek i muffinek.
- Czarna masa cukrowa jest prosta w obróbce i łatwo się rozwałkowuje, co ułatwia równomierne pokrywanie wypieków
 - Ma intensywny kolor i gładką konsystencję – przed użyciem wystarczy krótko ją wyrobić, aby uzyskać elastyczność i idealnie gładką powierzchnię.
 - Praktyczne i solidne opakowanie chroni produkt przed uszkodzeniem i zapewnia higieniczne przechowywanie.
 
Masa cukrowa jest produktem wysokiej jakości, odpowiednim zarówno dla amatorów pieczenia, jak i profesjonalnych dekoratorów.
Praktyczne wskazówki użytkowania
- 
Skorzystaj z kalkulatora masy plastycznej, aby dobrać odpowiednią ilość do rozmiaru tortu
 - 
Nakładaj lukier na desery o stałej konsystencji – najlepiej tuż przed wyschnięciem podkładu (np. kremu).
 - 
Rozwałkuj w temperaturze pokojowej i wycinaj kształty nożem lub foremkami.
 - 
Aby uzyskać gładką powierzchnię, przed obłożeniem tortu możesz przykryć go cienką warstwą folii spożywczej – zapobiegnie to powstawaniu pęcherzyków powietrza.
 - 
Oprósz dłonie mąką kukurydzianą przed wałkowaniem, by masa nie kleiła się do rąk.
 
Certyfikowane składniki i najwyższe standardy jakości
- Nasza czekolada i masło kakaowe uzyskały takie certyfikaty, jak Rainforest Alliance i COCOA Horizons;
 - Wszystkie opakowania naszych produktów w całości podlegają recyklingowi;
 - Nasze produkty nie zawierają żadnych barwników azotowych;
 - Jeśli nie możemy uniknąć rezygnacji z zastosowania oleju palmowego, wykorzystujemy wyłącznie olej palmowy certyfikowany przez RSPO;
 - Nasza produkcja przestrzega rygorystycznych standardów jakości określonych przez IFS (International Featured Standards.
 
Niemiecka jakość i rodzinna produkcja!
Nasze wyjątkowe produkty pochodzą z rodzinnej produkcji istniejącej na niemieckim rynku od ponad 75 lat.
Firma Günthart jest wiodącym producentem dekoracji cukierniczych, marcepanu i czekolady w Europie, z łącznie 5 zakładami produkcyjnymi, między innymi w Polsce.
Składniki: cukier, syrop glukozowy, tłuszcz ryżowy, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca E 413, substancja utrzymująca wilgotność E422, substancja zakwaszająca E330, naturalny aromat waniliowy, barwnik: E 153.
Produkt może zawierać śladowe ilości pszenicy i migdałów.
Wartości odżywcze na 100 g
Wartość energetyczna: 1650 ,00 kJ / 390 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
Węglowodany: 88,0 g
Cukier: 80 g
Białko 0,5 g
Sól: <0,02 g
Wskazówki dotyczące przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
																		
									
																			



















