Łatwe i urocze – idealnie w naszym stylu! Nasze małe grzybki zachwycają ruchomymi oczkami, słodkimi nakładkami z masy cukrowej z czekolady i czerwonego fondantu, proponowane są w połączeniu z jadalnym mchem. Idealne do dekorowania z dziećmi lub po prostu do rozpływania się w ustach!
Do jadalnego mchu: 1 jajko, 40 g cukru, szczypta soli, 25 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Krok po kroku – jak zrobić Leśne Grzybki
1️⃣Przygotuj jadalny mech
Ubij jajko z cukrem, solą oraz zielonym i niebieskim barwnikiem, aż masa stanie się puszysta. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Piecz 10–15 minut w 160°C (grzanie góra/dół), a następnie ostudź i pokrusz.
2️⃣Zrób bazę do grzybków
Pokrusz biszkopt i połącz go z serkiem śmietankowym, aż masa będzie plastyczna. Uformuj z niej kulki wielkości orzecha włoskiego.